Haarspeldjes zijn niet alleen voor kleuters

Zonder haaraccessoires zouden onze lokken altijd in ons gezicht hangen. Dus al sinds de oudheid gebruiken we accessoires, zowel voor hun functie als voor versiering. Na eeuwen lang proberen om ons haar in toom te houden met stof, stokjes, pinnen, netjes, en spiralen, besloten we gezamenlijk in de jaren ’80 en ’90 dat haarspeldjes niet alleen erg handig waren, maar ook een noodzakelijke versiering.

Je haren decoreren was nooit iets alledaags geweest, en enkel gereserveerd voor bruiloften en andere feesten. Met de opkomst van plastic gekleurde haarspeldjes hoefden we niet langer diep in onze portemonnee te grijpen om onze haren te versieren. Daarbij waren ze ook erg praktisch om die afschuwelijke pony of kuif die we af hadden geknipt in de jaren ’80 weer vast te zetten zonder de ozonlaag verder af te breken met spuitbussen haarlak.

De tijd van felgekleurde plastic haarspeldjes in ons haar is gelukkig voorbij, of enkel nog op de kleuterschool te vinden, maar de trend van een groot aantal haarspeldjes als decoratie begint wel weer terug te komen. Deze keer in klassieke en elegante vormen met strass steentjes, wat een soort imitatiediamanten zijn. Kies voor goud-, zilver-, of bronskleurige haarspelden met of zonder steentjes om als een alledaagse prinses de deur uit te gaan.

Of je nu dik of dun haar hebt, lang of kort, kleine haarspeldjes passen altijd. Gebruik een heel aantal eenvoudige speldjes die je overigens gemakkelijk kunt kopen bij winkels als Ikbensieraden.nl, tegelijk ter versiering en om te zorgen dat er geen losse haren in je gezicht gaan zitten en aan je lipgloss of mascara gaat plakken. Zet je haar losjes naar achteren voor een speels en nonchalant effect.

Kinderen kunnen uiteraard wel met vrolijk gekleurde haarspeldjes naar buiten, maar de plastic vlinders van de jaren ‘90 zijn wat ingetoomd. We zien nu volop strikjes en simpele stoffen speldjes met streepjes of stippen. Ook voor baby’s zijn deze erg schattig, maar koop dan geen metalen clips. Er zijn tegenwoordig haarspeldjes met klittenband voor de kleintjes. Dat is veel veiliger en comfortabeler. Ten slotte, mocht je echt niet aan de haarspeldjes willen gaan, over weeg dan een haarklem. Deze kun je ook bij Ikbensieraden aanschaffen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *